LA Sanat Bölgesi İçin Hazırlanan Dev Kompleks

LA Sanat Bölgesi İçin Hazırlanan Dev Kompleks
14 Aralk
2016
Frank Gehry`nin öncülüğünde yenilenen Los Angeles sanat bölgesi için ilk proje planlandı.

Bjarke Ingels Group Los Angeles'ta yapacağı evler, ofisler ve kamusal alanları içeren çok amaçlı kullanıma sahip bir plan yayınladı. Bu imar planı da Frank Gehry tarafından ele alınan Los Angeles nehrinin hemen yanındaki sanat bölgesinin endüstriyel alanı için önerildi.

Bölge şehrin yaratıcı alanının genişlemeye devam etmesiyle birlikte yeniden yapılanma döneminden geçiyor. Geçtiğimiz sene başında Hauser&Wirth mimari tasarım galerisi ve moda markası olan Frankie de yakınlarında bir dükkan açmıştı.

Bjarke Ingels, sanat bölgesinin güzel sanatlardan mühendisliğe kadar olan geniş bir yelpazede hızlı bir rönesans döneminden geçtiğini söylüyor. Bu durumda planladıkları yapı da orada oluşan kentsel kültürün ihtiyaçlarına cevap vererek bölgenin yenilenmesine katkı sağlamasını hedefliyor.
En yüksek alanında 30 kata ulaşan yapıda 800,000 metrekare ofis alanı ve 250 ev ünitesi bulunuyor. İki butik otel, alışveriş ve restoran alanı, market alanları da sitenin planları arasında yer alıyor.
670 Mesquit, Gehry'nin LA nehrinin ana planlayıcısı olarak 2015 yılında açıklanmasından sonra ortaya çıkartılan ilk proje oldu.
Kaynak: Dezeen

İlgili Diğer Makaleler