NEW YORK`TA YENİLİKÇİ GÖKDELEN TASARIMI

NEW YORK`TA YENİLİKÇİ GÖKDELEN TASARIMI
10 Nisan
2017
New York`ta yeni imar yasalarına alternatif olarak doğan yenilikçi bir fikir
Lüks dairelerin bulunduğu ince ve uzun gökdelenler son zamanlarda New York'ta popüler olmaya başlamıştı. Yerel bir firma olan Oiio ise belli bir noktada dönüp tekrar yer ile temas eden farklı bir tasarımla yükseklik yerine uzunluğa dikkat çekti.
"The Big Bend" ismi verilen tasarım Dünya'nın en uzun binası olarak bir ayağından diğerine 1.22 kilometrelik uzunluğa sahip olacak. New York ve Atina'da merkezi bulunan Oiio, Manhattan'da süregelen lüks daire yapımı yarışlarına dikkat çekmek için bu projeyi sunmuş. Planlanan yeni yasa, etraf evlerden hava sahası satın almayı ve dar arazilerde çok daha yüksek binalar yapılmasını mümkün kılıyor. Yani New York'un imar kanunları, mal arazilere daha yüksek binalar inşa ederek çok daha prestijli konutlar yapılması için bazı ayrıcalıklar sağlıyor. Bu noktada Oiio "Peki biz yükseklik yerine uzunluk koysak? Binalarımız yüksek olmak yerine uzun olsa ne olur?" diye düşündüklerini söylüyor. İmar yasaları yerine binaları esnetmeyi öne süren Oiio, Manhattan'ın en değerli binalarını inşa edebileceklerini söylüyor.
New York'un önde gelen mimarlarının açıklamasına göre 300 ile 600 metre yüksekliğindeki daireler süper lüks olarak adlandırılıyor. Yerel halk ise yapılan bu gökdelenlerin şehir ve Central Park üzerinde yapacağı gölge nedeniyle endişeli olduklarını belirtti.

İlgili Diğer Makaleler