Yolunuzu Çanakkale`ye Düşürecek Muhteşem Lokasyonlar

Yolunuzu Çanakkale`ye Düşürecek Muhteşem Lokasyonlar
26 Temmz
2018
Denizi, kumsalı ve adalarıyla Ege`nin en güzel kentlerinden biri Çanakkale!

Birçok doğal güzelliğin bir araya geldiği nadir kentlerden bir tanesi Çanakkale. Özellikle yaz aylarında gezilecek görülecek okadar çok yer var ki, bir listede bunları sıralamak neredeyse imkansız. Ama bir yerden başlamak lazım dedik ve en güzel doğa ve deniz lokasyonlarını sizin için sıraladık.

Çanakkale ile olan ilişkinizin sadece tatille sınırlı kalmasını istemiyorsanız kendinize bir daire alarak tüm yaz etrafın tadını çıkartabilirsiniz. Şehre yakın en güzel koylardan biri olan Güzelyalı'daki House'n Garden Selection projemizi incelemeden geçmeyin!

Sıcacık Küçük Bir Kasaba: Geyikli

Ezine’ye bağlı bir kasaba olan Geyikli, hafif dalgalı denizi, serinleten rüzgarı ve sıcak kanlı insanlarıyla tam yerleşip organik domates yetiştirmelik bir yer. Ev sahipliği yaptığı sinema filmlerinden sonra popülerliği daha da artan kasabada yatırımlar daha çok müstakil evlerde oluyor. Son dönemde yapılan lüks villa sayısı da popülerliğiyle beraber artmış durumda.

Popüler Köyleriyle Ayvacık

Ayvacık köyleri yaz tatilinde bütün yılın yorgunluğunu atmak isteyenler ve keyif tatili yapanlar için birebir. Bunların içinde ön plana çıkanlardan bir tanesi Küçükkuyu.

Zeytin ağaçları içindeki bu şirin köyün her yerinde zeytin ürünleri satan butik yerli üreticiler mevcut. Mıhlı Çayı ve şelalesi ise görülmeye değer yerlerden. Burada eski tip taş evler de hâlâ alıcı buluyor. Eğer sizin için doğayla iç içe olmak merkezi bir yerde olmaktan daha çok önem taşıyorsa hiç tereddüt etmeden uğrayabilirsiniz.

Romantik Tatiller İçin: Behramkale

Ayvacık’a bağlı Behramkale köyü, kendisiyle sarmaş dolaş bir yapıda olan Assos antik kentiyle bütünleşmiş ve turistik bir yer haline gelmiştir. İçine girdiğiniz anda kültürünü iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu köy, doğası ve tarihi ile her gezgini hayran bırakıyor. Sakin ve huzurlu tatiller yapmaya karar verdiyseniz burası sizin için yaratılmış.

Her Mevsim Ayrı Güzel: Bozcaada

Çanakkale denildiğinde Bozcaada'dan bahsetmeden olmaz. Üzüm bağları arasındaki yollar muhteşem sahillerde son buluyor. Gün batımı, şarapları, gece hayatı ve lezzetli mezeleriyle mutlaka uğranması gereken yerlerden.

Güneşin En Son Battığı Yer: Gökçeada

Türkiye’nin en büyük ve en batısındaki ada. Eski Rum evleri ve kiliseleriyle adeta zamanda yolculuk yapmanızı sağlayan rüya gibi bir yer düşünün. Adanın en batısında bulunan Uğurlu köyünün tepesinde, Türkiye’nin en batısındaki uçta güneşin batışını izleyebilirsiniz. Yıldızkoy’da su altında şnorkelle dalış yapabilir, Kefaloz’da sörf eğitimi alıp windsurf yapabilir, Gökçeada Dalış Merkezi’nden dalış dersleri alabilirsiniz. Gökçeada doğasıyla olduğu kadar Rumlara özel dokusuyla da farklı bir kültürü deneyimleme imkânı sunuyor. Cicirya pizzası, Zeytinliköy’de Hristo’nun Yeri’nde sakızlı muhallebi, efibadem kurabiyesi ve karadut dondurması, Nusretbey ve Yorgo şarapları, dibek kahvesiyle ağzınız tatlanırken Gizli Limanda tam gün güneşlenip denize girebilir, Aydıncık plajında bulunan doğal çamurdan faydalanabilir, Rum köylerini, Sualtı Milli Park’ı ziyaret edebilirsiniz. Eğer Ağustos’un 15inde Gökçeada’da olursanız Rumların Meryem Ana Şenliklerine katılmayı unutmayın.

Dünya'nın En Temiz Koylarından Biri: Saroz

İlk çağda Melas ve Xeros isimleriyle anılan Saroz, Cenevizliler, Venedikliler, Bizanslılar ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. İtalyan koyundaki eski kale yıkıntısı Cenevizlilerden kalma bir tarihi mirastır. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinin bir tarafı da Saroz'un girişini oluşturur. Burada Kömürlimanı gibi birçok dalış merkezi olan muhteşem koylar vardır. Sanayinin bulunmaması ve su akıntısının fazla olması körfezin her zaman temiz olmasını sağlar.

İlgili Diğer Makaleler