Keyifli Bir Tatil Rotası İçin Alternatif Fikirler

Keyifli Bir Tatil Rotası İçin Alternatif Fikirler
10 Agust
2018
Bayram tatili yaklaşırken herkesin ayak izini takip etmek yerine alternatif rotalar deneyin.

Çanakkale’nin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerini gezme keyfi tartışılmaz ama alternatif olarak deneyimleyebileceğiniz etkinlikleri de gözden kaçırmamak lazım. Bayram tatili yaklaşırken rotanızı Çanakkale’ye çevirmek isterseniz faydalanabileceğiniz bir liste hazırladık.

Güzelyalı’da rüzgar sörfü eğitimi alın!

Çanakkale’nin en gözde yazlık yerleşimi olan Güzelyalı’da 10 saatlik rüzgar sörfü eğitimi alabilirsiniz. Güzelyalı’nın dillere destan denizinde Çanakkale’nin en popüler ekstrem sporuyla yaz tatilinize macera katın. Rüzgar sörfünün yeni gözde mekanı Güzelyalı adrenalin tutkunlarını bekliyor. Eğer Güzelyalı’da bir de yazlığım olsun derseniz House’n Garden Selection projemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Saros’ta dalış yapın!

144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere ev sahipliği yapan Saros, sualtı etkinlikleri için muhteşem bir lokasyon. Her seviyeye uygun dalış imkanı sağlayan eğitim merkezleri Çanakkale’nin dokusuna ve tarihine farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Ayazma’da buz gibi şelaleye atlayın!

Kaz Dağları’nın bir bölümüne ev sahipliği yapan Bayramiç’i geçtikten sonra hemen Kaz Dağları’nın eteğinde Ayazma Şelalesi ve kamp alanları bulunuyor. Bu güzel ve yemyeşil bölge, ormanın ruhuna dokunmak isteyen kamp severler için birebir.

Gökçeada’nın berrak sularına dalış yapın!

Türkiye'nin ilk ve tek sualtı milli parkına sahip olan Gökçeada, doğa severleri ve su sporları tutkunlarını bir araya getiriyor. Adanın tek dalış merkezi Kaleköy Liman'dan kalkan tekneleri ile adanın önemli bölgelerinde dalış yaptırıyor.

Kaz Dağları’nda doğa yürüyüşü yapın!

Doğal güzellikleri ile dağcıların vazgeçemediği lokasyonlardan biri olan Kazdağı’nda neredeyse her patika bir rota özelliği taşıyor. Her mevsim farklı renkler bulabileceğiniz uçsuz bucaksız ormanlarla oksijene doyacaksınız. Sadece Milli Park sınırlarında değil, Assos yönüne kadar yayılan Kazdağı’nın hemen her yanına yürüyüş yapılabilirsiniz.

Biga’da ata binin!

Önemli yarış atlarını yetiştiren çiftliklerden biri Çanakkale Biga’da bulunuyor. Biniciliğe meraklı olanların mutlaka uğraması gereken at çiftliği merkeze 1 saat uzaklıkta bulunuyor.

Çanakkale'nin alternatif rotasını tattığınızda bağınızı kopartmak istemeyeceksiniz. Gelecek için kazançlı bağları Mim İnşaat üzerinden kurabilir, satıştaki projelerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

İlgili Diğer Makaleler