Evlerin En Huzurlu Köşesi Balkon Bostanı

Evlerin En Huzurlu Köşesi Balkon Bostanı
22 Agust
2018
Son zamanların mutluluk kaynağı balkon bostanları giderek artarken, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazımızda listeledik.

Kendi bostanınızı oluşturmak için illa bahçeli eviniz olması gerekmez. Belki biraz daha emek ve bakımla her balkon kendi içinde ufak bir bostana dönüşebilir. Son zamanların mutluluk kaynağı balkon bostanları giderek artarken, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu listede sizin için yazdık.

Bahçe veya terası olan bir evim olsun, her türlü hobi alanımı yaratıp bostanımı oluştururum diyenleri ise bu tarafa alalım. House’n Garden Selection deniz kenarında hayallerinizin evini hayata geçiriyor.

1. Yerleştirme için balkonunuzun krokisini çizerek işe başlayın. Bitkilere karar vermeden ne kadar alanınız olacağını bilmeniz önemli.

2. Eğer balkonunuz çok rüzgar alıyorsa daha fazla sulamanız gerekecek. Bunu göz önünde tutarak planlarınızı geliştirin.

3. Sadece rüzgar ve yönü değil, balkonun neresinin ne kadar güneş aldığı da çok önemli. Bitkilerinizi buna göre konumlandırıp sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz.

4. Balkonunuza biraz neşe ve renk katmak için çiçekli bitkileri de unutmayın. Tamamen kendi zevkinize ve mevsime göre çiçekli bitkiler balkona bambaşka hava katacaktır.

5. Hem ömürlük hem de senelik bitkiler yetiştirin. Egzotik bitkiler ilgi çekicidir ama yerel olanları da yetiştirmek her zaman daha kolaydır.

6. Balkonunuzun aydınlık derecesine göre bitki türlerini ayarlayın.

Biraz gölgeli alanlarda sarmaşık ve eğrelti otu gibi yeşil bitkiler çok güzel yetişir. Hanımeli ve yasemin gibi sarmaşıkları da tercih edebilirsiniz. Çok fazla güneş alan büyük balkonlarda ise zakkum, gardenya ve gül ağaçları yetiştirilebilir.

7. Balkonunuzda küçük organik bahçenizi oluşturabilirsiniz. Tüm aileyi doyurmasa bile domates, biber, patlıcan ve yeşil yapraklı sebzeler yetiştirilebilir.

8. İyi kalitede toprak kullanırsanız bitkilerin büyüme oranlarını da optimize etmiş olursunuz.

9. Bitkileri güçlendirecek saksı gübrelerini kullanabilirsiniz. Doğru ürün için bitkilerinizin neye ihtiyacı olduğunu detaylıca araştırıp bilmeniz yeterli.

10. Son olarak, bostanınıza gerçekten zaman ayırırsanız onun da size vereceklerine şaşıracaksınız.

House'n Garden Selection'da evlere huzur getirmenin yolunu dairelere özel bahçe ve teraslar üreterek bulduk. Sadece size ait hobi bahçenizde vakit geçirebilir ve kamelyanızın konseptini siz belirleyebilirsiniz. Diğer tüm detaylar için linkteki formu doldurmanız yeterli.

İlgili Diğer Makaleler