Bahçenize Kolayca Renk Katacak Bitkiler

Bahçenize Kolayca Renk Katacak Bitkiler
20 Eylül
2018
Bakımlı bahçelerin sırrı her zaman çok ilgi bazen de kolay hayatta kalan bitkilerden geçiyor.
Bahçesi olan insanlar genelde bahçelerinin hep güzel ve bakımlı görünmesini ister. Ama sürekli aynı görüntüyü korumak her zaman kolay olmayabilir. Bu yüzden bakımı diğerlerine nazaran daha kolay olan bahçe bitkilerini tercih etmek işinizi kolaylaştırabilir.
Bahçeli ev sizin de hayalinizse daha fazla ertelemeyin! Çanakkale Güzelyalı'da denize 130 metre mesafede konumlanan House'n Garden Selection projemizdeki ayrıcalıkları öğrenmek ve size uygun fırsatlardan yararlanmak için bilgi alın!
Ortanca
Ana vatanı Japonya olan bu bitkinin mor, mavi, pembe, sarı, eflatun ve sarı gibi birçok farklı renkleri bulunuyor. Direkt güneş almayan bir yere koymak ve yaz sıcaklarında bile haftada iki kere sulamak yeterli olacaktır.
Begonvil (Gelin Duvağı)
Ülkemizin yazlık bölgelerinde sıkça rastladığımız begonvil, parlak pembe yaprakları ve sarmaşık gibi büyümesi nedeniyle oldukça tercih edilen bir bitki. Yılın herhangi bir döneminde dikebilir, özellikle güneşli alanlarda bulundurabilir ve 10 günde bir az az sulayabilirsiniz.
Sardunya
Sadece yaz aylarında çiçeklerini görürüz ama çok fazla suya ihtiyaç duymadığı için bakımı oldukça kolaydır. Mis kokulu ve rengarenk birçok farklı sardunya çeşidi bulunur. Orta miktarda gün ışığı alan ortamlarda bahar aylarında çiçek açmaya başlar.
Şakayık
Bakımı kolay ve büyük çiçekleri olan şakayık oldukça gösterişli bir bitkidir. Güneşi severler ve topraklarının nemli olması onlar için yeterlidir. Pembe, kırmızı ve beyaz renkleri bulunur.
Zakkum
Çalı türü bir süs bitkisi olan zakkum aşırı sıcaklara alışkın ve susuzluğa da en az kaktüs kadar dayanıklıdır. Yazlık bölgelerin vazgeçilmezidir ve nemi de çok sever. Bahçenizde Akdeniz ve Ege havası istiyorsanız zakkum tam size göre.
Kelebek Çalısı
Sıcak ve kurak bölgelerde yetişebilen bu bitki salkım şeklinde mor çiçeklere sahiptir. Yaprakları her mevsim yeşil kalabilme özelliğine sahip kelebek çalısı Haziran ayından Eylül sonuna kadar çiçek açar. Çok sayıda arı, kuş ve kelebeği üzerine çeken bu bitki bahçenizin bereketi olacak.
Alev Çalısı
Her mevsim yeşil olan ve yaprak dökmeyen bu bitkinin yeni çıkan yaprakları canlı kırmızı renktedir ve ismini de buradan alır. Nemli toprak ve bol güneş sever. Baharda beyaz ve kokulu çiçekler açar ve meyveleri kuşlar için besin kaynağıdır. Bahçenizde çit bitkisi olarak yer alabilir.
Turuncu Bodur Ateş Dikeni
Çam ağaçları gibi her mevsim yeşil olan ateş dikeni renkleri sayesinde bahçe süslemelerinde oldukça sık kullanılan bir bitkidir. Kırmızı renkte ve bol sayıda oluşan meyveleri bahçelere farklı bir hava katar. Dikenli ve dayanıklı yapısıyla çit bitkisi olarak kullanılmaya da elverişlidir. Susuzluğa dayanıklı olan bu bitki bahçede bakımı en kolay bitkiler arasındadır.
Siz de bitkileri özgürce yetiştirebileceğiniz bahçeli bir evde yaşamak isterseniz House'n Garden Selection projemize mutlaka göz atın. Çanakkale'de denizin ve doğanın huzurunu evinize taşıyın!

İlgili Diğer Makaleler