Brondby Garden City

Brondby Garden City
16 Nisan
2020
Danimarka`daki dairesel bahçeler içinde yaşayan Brondby de dünya üzerinde görenleri kendine hayran bırakan pek çok yerleşimden biri.

Brondby, Danimarka’da şehre 45 dk uzaklıkta bir yerleşim yerinin genel adı.. Aynı zamanda Danimarkalıların kolonihaver dedikleri yaz aylarında gelip doğa ile iç içe bir yaşam sürebilecekleri koloni evleri var burada. Size anlatacaklarımız da dairesel bahçelere sahip bu koloni evleri. Bu evlerde kullanıcıların sadece yazın, gecelik konaklamalarına izin veriliyor. Yani burada bir eve sahip olsanız bile kış aylarında gelip konaklayamıyorsunuz. Çünkü bazılarında elektrik ve ısıtma sistemi bile yok.

Bu evler, Brondby’de banliyölerde tarımsal üretimin yapılabilmesi için inşa edildi. Bu bölgede bir eve sahip olmak ise zannettiğiniz kadar kolay değil, buradan ev alabilmenin en önemli şartı 20 km mesafede oturma izninizin kayıtlı olması, yani hâlihazırda zaten bir evinizin olması gerekli. Bu kuralın sebebi ise insanların buraya mecburiyetten değil, isteyerek ve keyifle gelmesi.

Normal şartlarda yüz yüze bile gelmeyecek komşular bu mahallelerde her akşam karşılaşıyor, birbirlerini ziyaret ediyorlar, sosyal bağlarını kuvvetlendiriyorlar. Uygun fiyatlarla sosyal devletin etkilerinin hissedildiği bölge modern dünyanın içerisinde geleneksel detayların en güzeli olarak parlıyor resmen. Bölgedeki evlerin hepsi aynı boyutta, 50 metrekare. Kim olursanız olun fark etmiyor, bu köyde eşitsiniz. Buradaki eşitlik duygusu ve sosyal bağların da etkisiyle bölgeyi temsilen meşhur bir futbol takımı bile kurulmuş.

Çocuklar için dünyadaki en güzel yerlerden biri. Çünkü bu yerin her alanı çocuklar için bir oyun alanı aslında. Kalabalık şehirlerde oyun oynayacak alan bulamayan çocuklar için burada sıkılmanın imkanı yok. İster dairesel bahçelerin içinde ister dışarıda her yer yemyeşil ve güvenli bir oyun alanı