Bahçenizde Yükseltilmiş Yatakları Kullanmanız İçin 5 Mükemmel Neden

Bahçenizde Yükseltilmiş Yatakları Kullanmanız İçin 5 Mükemmel Neden
28 Mayıs
2020
Bahçe yatakları günümüzde işlerimizi kolaylaştırıcı nedenler sunuyor.

Bahçe yatakları günümüzde bir çok nedenden dolayı popüler durumda ancak bu popülerliğin sizler için beş avantajını öğrenmek ister misiniz?

1. Toprağı sürmek zorunda kalmazsınız

Bir yükseltilmiş yatak gerçekten mümkün olan en kolay bahçeciliği ve toprağı en az işlemeyi size sunar. Kendi yapacağınız malç ve kompost gübreleri ekleyerek toprağı derin sürmeden sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.

2. Sırtınız size teşekkür eder

Sadece bir bahçeyle bile uğraşmak size ne kadar sırt ve diz ağrılarının önemli olabileceğini hatırlatabilir. Yükseltilmiş bir yatak, özellikle de en az 12 cm boyunda olan bir yatak, sırt ve eklem ağrılarını hafifletebilir.

3. Yükseltilmiş yataklarla bahçenizi dekore edebilirsiniz

Bahçenin şeklinden ayrı şekillerde oluşturacağınız yataklar ile ayrı bir tasarım oluşturabilir ayrıca aralarında kalan yürüyüş yolları ile bahçenizde bir mini labirent oluşturabilirsiniz.

4. Yükseltilmiş yataklar böceklerin dışarıda kalmasına yardımcı olur

Salyangozlar tırmanabilir, ancak yükseltilmiş bir bahçe kutusunun uzun kenarları onları yavaşlatır ve sizlere de durdurma fırsatı sağlar. Köstebeklerin kök bitkilerini çalmasını engellemek için kutunun altına donanım bezi de takabilirsiniz. Ve boyları nedeniyle, köpeklerin doğrudan bitkilerinize idrar yapma olasılığı daha düşüktür. Kuş bariyerleri, soğuk çerçeveler veya sıra örtüleri için yükseltilmiş bahçe yataklarına plastik çemberler eklemek çok daha kolaydır.

5. Yükseltilmiş yataklar yeni başlayanlar için mükemmeldir

Yükseltilmiş yataklar, yeni başlayanlar için birçok engeli kaldırarak bahçeye başlamak için kolay bir yol sağlar. Birçok yönden ilk yılda başarıyı garanti ederler. Bir kutu, biraz toprak, biraz kompost, biraz tohum ve biraz su ile bahçeciliği öğrenmeniz daha kolaylaşacaktır.