Dünya`nın En İlgi Çekici Köprüleri

Dünya`nın En İlgi Çekici Köprüleri
05 Ekim
2018
Bulundukları coğrafyaya göre şekillenen köprüler farklı tasarımlarla karşımıza çıkar.
Tasarım ve mühendislik harikası olan köprüler bulundukları coğrafyaya göre şekillenerek inşa edilir. Sadece deniz ve nehir gibi su üzerinde değil, ulaşımın zor olduğu dağlık yerlerde de körpüler karşımıza çıkar. Ülkemizde 3. boğaz köprüsünden sonra en büyük heyecanı geçtiğimiz sene inşaatı başlayan 1915 Çanakkale Köprüsü yaşattı. Şehre ve bölgeye büyük katkı sağlayacak olan köprünün inşaatının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Henderson Waves

118 metrelik uzunluğundaki Henderson Waves, Singapur'un en yüksek yaya köprüsüdür ve Mount Faber Park'ı Telok Blangah Hill Park ile birbirine bağlar. Yaya köprüleri, daha hafifi olmaları nedeniyle araç trafiği olan yapılarda mümkün olmayan bir yaratıcılık sağlar. Henderson Dalgalarının dalgalı dikkat çekici dış kabuğundaki kıvrımlardır. İç kısmında turistlerin doğayı ve Singapur’u seyredebilecekleri, rahatça oturabilecekleri oturma yerleri tasarlanmıştır. Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki köprü, her gece iki milli parkın ortasında yılan benzeri bir görünüm için LED ışıklarla aydınlatılmaktadır.

Sundial Köprüsü

Ünlü İspanyol mimar Santiago Calatrava, çelik, cam ve granit birleşiminden yapılan dirsekli tel örgü köprülerini tasarlayan kişidir. 2004 yılında tamamlanan yaya köprüsü, Kaplumbağa Körfezi Keşif Parkı'ndaki Sacramento Nehri'ni birbirine bağlamaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, köprünün 217 metrelik destek kulesi devasa bir güneş saati görevi görmektedir. Yürüme yolu yürüyüşçülere nehrin hissiyatını vermek için kaymaz cam panellerden yapılmıştır. MacDonald, güverte kafesinin köprünün yükünün büyük bir kısmını taşıdığını, kabloların ise diğer köprülerle karşılaştırıldığında gevşek kaldığını belirtmektedir.

Millau Viyadüğü

İngiliz mimar Norman Foster, Tarn Nehri'nin vadisi boyunca gezginleri taşımak için bu büyük köprüyü tasarladı. 2004 yılında yaklaşık 600 milyon dolarlık bir bütçe harcanarak kullanıma açıldı.
342 metre yüksekliğiyle Millau Viyadüğü dünyanın en yüksek köprülerinden biridir. Devasa boyutuna rağmen, GPS kılavuz sistemleri, kendinden tırmanma kalıpları ve prefabrik malzemeler kullanılarak inşaat süresi sadece üç yıl sürmüştür. Macdonald, "Alışılmadık olan şey, kulelerin yükseldikçe her iki yönde de konik olmasını sağlamaktır." diyor. 2400 metreden fazla kablo, 2.5 kilometrelik yapıyı desteklemektedir. Güvertesi deniz seviyesinin 885 metre üzerinde olduğu için, sürücüler genellikle bulutların üstünde araba kullanmanın tadını çıkarırlar.

Langkawi Sky Köprüsü

Bu kavisli yaya köprüsü, Malezya'daki Mount Mat Cincang'ın tepesinde deniz seviyesinden 610 metre yukarıdadır. 400 metrelik uzun yapı boyunca yürümek isteyen turistler bir teleferikle köprüye ulaşmak zorundadırlar. Ağaçların tepelerinin üstünde yer alan Langkawi Sky Bridge, dünyanın en yüksek tek katlı köprülerinden biridir. Güverte 6 metreden daha dardır ve kıvrımlı şekli yolculara 99 adalık bir takım olan Langkawi'nin panoramik manzarasını sergilemekedir. Her uç üçgen gözlem kuleleriyle donatılmıştır.

Hangzhou Koyu Köprüsü

Yaklaşık 10 yıllık planlamanın ardından, kablo kaplı ve tipik karayolu köprü elemanlarını karıştıran bu muazzam köprü Jiaxing ve Ningbo şehirlerini birbirine bağlar. İki şehir arasındaki yolu 120 kilometre kadar kısaltan bu köprü 2008 yılında kullanıma açılmıştır. 35 kilometre uzunluğundaki Hangzhou Körfezi Köprüsü dünyanın en uzun okyanus geçiş köprüsüdür. Mühendisler, Hangzhou Körfezi'nin son derece güçlü gelgitlerinin ve güçlü tayfunların yapıyı nasıl etkileyeceğini planlayıp ona göre mimarisini değiştirmek zorunda kalmışlardır. Bu yüzden köprü yer yer hafif S şeklindedir. Gelecek planları arasında köprünün ortasına doğru bir dinlenme ve servis alanı inşa etmek de vardır.

Da Vinci Köprüsü

Arkaplan: Leonardo Da Vinci 1502 yılında Konstantinopolis Sultan II. Bajazet için köprünün planlarını çizmesine rağmen bundan 500 yıl önce Norveçli sanatçı Vebjørn Sand tarafından köprü hayata geçirildi. Yaya köprüsü 2001'de açılmıştır. Yüzyıllar boyunca, Da Vinci'nin köprünün taslağının mantıksız olduğu düşünülüyordu. Tek açıklıklı tasarımın eğimli kemerleri, geçit ile bağlandıkları yerlerde oldukça incedir, ancak yere yaklaştıkça patlama riski vardır. Da Vinci'nin orjinal planı 720 metre uzunluğa kadar destekliyordu fakat Sand ve meslektaşları 300 feet'e indirdi ve Norveç çamından yürüyüş yolunu inşa ettiler.

İlgili Diğer Makaleler