Kanallar Köyü: Giethoorn

Kanallar Köyü: Giethoorn
04 Mayıs
2020
Kuzeyin Venedik` i unvanına sahip kanallarla çevrili bir köy yaşamı dünyadan büyük ilgi görüyor.

Hollanda kendi yüz ölçümünün yarısı suların altında yarısı ise su yüzeyinin üstünde olmasına rağmen, kent ve köy yaşamlarını en sağlıklı şekilde sürdüren ülke konumunda. Hatta böyle bir coğrafi özelliğe sahip olsalar da kendi atasözleri bu dezavantajı nasıl tersine döndürdüğünü gösteriyor.

“Dünyayı tanrı, Hollanda’yı Hollandalılar yarattı”

Weerribben-Wieden Milli Parkı'nda bulunan Giethoorn, 170'den fazla küçük ahşap köprü ile birbirine bağlanan küçük adalara ve sayısız sazlık çiftliğin inşa edildiği pastoral bir köydür.

Hollanda köyü olan Giethoorn'da, Hollandalıların suda ve suda yaşamayı nasıl sevdiğini mükemmel bir şekilde görebilirsiniz. Göllerle, sazlıklarla ve ormanlarla dolu bir ortamda sazdan çatılı ve karakteristik ahşap köprülere sahip birçok göz alıcı köy yatıyor.

Bu köyde hiçbir yol yok ve bu yüzden araçsız bir bölgeden bahsedebiliriz. Elektrikli kayık kiralayabileceğiniz veya rehberli bir tekneye binebileceğiniz yerler bulunuyor.

Kanallar boyunca ağlayan söğüt sıraları ile birçok suyolu ile birlikte genellikle derin yeşil bakımlı çimlerle çevrili sazdan evler ve 170’ den fazla köprü ile birlikte kendinizi romantik bir peri masalı olarak hayal etmenizi sağlar.

Ayrıca köy turizm merkezi haline gelse de köy halkı hala evlerinde yaşıyor. Evlerinde genellikle iki kapıları bulunuyor. Bu kapıların biri yan kapı, diğeri ise ön kapı olarak ifade ediliyor. Yan kapı günlük olarak kullanılırken, ön kapı sadece evlenirken giriş yapılıp, vefat edildiğinde cenazenin çıkması için kullanılıyor.

İlgili Diğer Makaleler